Articole

Nu există un răspuns unic pentru toată lumea; dacă, însă medicul stomatolog vă spune că acești dinți sunt potențial problematici cel mai bine este ca extracția să se facă cât mai curând.
Sfatul acesta se bazează pe faptul că organismele tinere se vindecă mai rapid. Cu cât amânați mai mult extracția unui molar de minte problematic, cu atât prelungiți posibilitatea complicațiilor în timp.
Al treilea rând de molari, sau măselele de minte, sunt, în mod normal, ultimii dinți care erup. Dacă sunt sănătoși și funcționali, aceștia pot fi utili. Totuși, există câteva motive care fac obligatorie extracția. Se întâmplă ca molarii de minte să fie sănătoși, și totuși extracția să fie necesară din motive de ortodonție.
În unele cazuri, molarii de minte cresc strâmb din cauza lipsei de spațiu și erup numai parțial din gingie, fiind complet nealiniați. În aceste cazuri, molarii de minte provoacă o serie de neplăceri la nivelul gingiei: edeme, dureri și abcese. Presiunea exercitată asupra celorlalți dinți și asupra țesutului osos vă poate afecta dantura definitiv, chiar dacă dinții sunt altfel sănătoși. Uneori, molarii crescuți defectuos pot duce la formarea chisturilor și, în cazurile nefericite, la tumori care ar putea distruge întregul maxilar.
Fiind foarte greu de curățat, molarii de minte se cariază adesea foarte adânc și trebuie scoși. Acestea sunt motivele pentru care alegerea optimă pare să fie extracția.

 

Deviza după care ne ghidăm este: «Dinţii dumneavoastră sunt cei mai importanţi», cu atât mai mult cu cât neglijarea igienei şi a sănătăţii aparatului buco-dentar, pe lângă neplăcerile evidente şi inerente localizate, pot provoca afecţiuni mult mai grave gastro-intestinale, cardiace sau chiar chirurgicale.

Nu vă neglijaţi dantura şi apelaţi mereu la profesionişti!
Vă aşteptăm.

molarminte