Articole

O extractie dentara poate fi una dintre cele mai traumatice proceduri stomatologice existente. O extractie dentara presupune ca dentistul foloseste instrumente numite elevatoare dentare si clesti pentru a trage intregul dinte. Dupa procedura, un pacient poate avea dureri si umflaturi. Este important sa pastrati dintii si gura curate dupa extractie pentru a opri infectia si pentru a proteja dintii ramasi.

Instructiuni

1. Asteptati 12 ore dupa interventia chirurgicala inainte de a incerca sa clatiti sau sa va spalati pe dinti. Acest lucru ar putea disloca un cheag de sange care e format in punctul de extractie, care ar putea duce la alveolita uscata. Cand apare alveolita uscata, pacientul poate avea dureri, deoarece osul si nervul care se termina la punctul de extractie sunt expuse la aer, alimente sau lichide. Alveolita uscata, poate impiedica procesul de vindecare.

2.Clatiti gura cu un amestec din o lingura de sare pentru fiecare 250 ml de apa calda la fiecare doua ore si dupa aceea va spalati pe dinti. Acest lucru va ajuta la mentinerea plagii curate.

3. Periati dintii din jurul punctului de extractie usor cu o periuta de dinti cu perii moi si pasta de dinti. Evitati periajul gingiilor, deoarece acest lucru ar putea provoca ruperea in jurul suturii chirurgicale.

4. Continuati aceasta rutina pana ce suturile au fost dizolvate sau au fost eliminate, intre sapte si zece zile.