Fiziodent

Ortodontia

Ce este un ortodont?

Un ortodont este un medic stomatolog cu 2-3 ani de pregatire specializata dincolo de scoala stomatologica si este specialist in “indreptarea” dintilor. Specialistul in ortodontie este preocupat de diagnostic si de indrumarea tratamentului corectiv pentru malocluzii (muscatura gresita).

Ortodontii sunt special instruiti in tratamentul corectiv al alinierii eronate a dintilor si maxilarelor pentru a promova sanatatea orala pe termen lung. Ortodontii trebuie sa studieze la un program acreditat de rezidenta ortodontica, ca parte a educatiei lor extinse. Acestia isi limiteaza practica la tratament ortodontic doar daca nu au pregatire intr-o alta specialitate stomatologica.

Ortodontie pentru copii

Tratamentele ortodontice pentru copii/adolescenti sunt de obicei incepute intre 12 si 16 ani. In acel moment, toti dintii permanenti sunt prezenti, au aparut toate lacunele sau problemele de aliniere a muscaturilor si sunt mai usor detectabile.

Este important sa programati o intalnire pentru copilul dvs. pentru a determina daca are nevoie sau nu de tratament ortodontic, insa exista anumite semne evidente care indica necesitatea acestuia. Daca adolescentul tau are dinti proeminenti sau are dificultati de a musca si de a mesteca, este posibil sa aiba nevoie de aparat dentar sau de un fel de tratament ortodontic. Un alt semn este daca adolescentul dvs. are dificultati in folosirea atei dentare sau a periajului. Aceasta ar putea fi o indicatie a aglomerarii care trebuie corectata.

Daca credeti ca adolescentul dvs. are nevoie de tratament ortodontic, contactati-ne prin datele afisate pe website pentru a stabili o programare. Avem o vasta experienta in serviciul ortodontic al adolescentilor si copiilor. Raspundem nevoilor adolescentilor si ne asiguram ca au un zambet increzator si frumos.

Ortodontie pentru adulti

Adultii se intreaba adesea daca pot fi candidati la ortodontie, iar raspunsul este un da definitiv. Nu este niciodata prea tarziu pentru a aborda dintii neglijati care au nevoie de tratament ortodontic.

Dintii strambi si nealiniati sunt mai greu de ingrijit si de mentinut curati. Cu dintii drepti, rezultatele includ dinti mai sanatosi, cu sanse reduse de pierdere a gingiilor si descompunere. De asemenea, atunci cand maxilarul este aliniat gresit, dintii nu se aliniaza corect si poate duce la o uzura avansata a suprafetelor dintilor, ceea ce duce la o eventuala necesitate a protezei. Dintii drepti reduc sau elimina multe riscuri suplimentare de sanatate orala.

O modalitate in care ortodontia adultilor este diferita de ortodontica copiilor este ca, spre deosebire de copii, oasele adultilor nu sunt intr-o stare de schimbare. Din cauza acestei diferente, exista o usoara crestere a timpului de tratament pentru ca oasele sa se schimbe.

Pentru a contracara timpul crescut de tratament, exista numeroase progrese in aparate dentare care duc la reducerea timpului de tratament si sunt inca placute din punct de vedere estetic. Daca locuiesti in sau in jurul Bucurestiului, suna pentru a programa o intalnire cu noi astazi, pentru a afla mai multe despre ortodontie pentru adulti si daca iti pot imbunatati sanatatea orala.