Fiziodent

Protetica Dentara

Coroanele si protezele dentare sunt lucrari de restaurare care redau functionalitatea dintilor deteriorati si asigura un zambet frumos si natural.

Coroanele dentare
Coroanele sunt o modalitate ideala de a reface dintii care prezinta distructii coronare importante ca urmare a cariilor cu intindere mare sau a obturatiilor de mari dimensiuni ce slabesc rezistenta dintelui si pot cauza fractura dintelui daca nu sunt protejati de o coroana.

Alte motive pentru care se poate o realiza o coroana:

  • Obturatii coronare care prezinta coloratii inestetice
  • In urma tratamentelor de canal, dintele devine friabil si casant, fiind nevoie sa fie protejat de o coroana

Obiectivul este acela de a restabili functia, estetica si confortul pacientului prin diferite metode si tehnologii cu ajutorul carora reusim sa aducem un nou zambet.

Aceasta varianta de tratament poate oferi o satisfactie exceptionala atat pentru pacient, cat si pentru stomatolog. Prin intermediul tratamentelor protetice, o dantura cu probleme, neatragatoare si nefunctionala, se poate transforma in una care poate fi sanatoasa, capabila sa reziste perioade lungi de timp si sa imbunatateasca considerabil estetica. Tratamentul poate varia de la refacerea destul de simpla a unui singur dinte cu o coroana sau inlocuirea mai multor dinti lipsa cu o punte dentara fixa.

Tipuri de materiale folosite pentru realizarea coroanelor sau a puntilorĀ 

  • metalo-ceramica
  • ceramica presata (E-max)
  • zirconiu

Proteza dentara

Protezele dentare sunt concepute pentru a inlocui dintii pierduti sau lipsa, astfel incat cei care le poarta, sa se poata bucura de o dieta sanatoasa si sa zambeasca cu incredere.

Protezele sunt realizate din:

  • ceramica integrala
  • ceramica pe suport de zirconiu
  • ceramica pe suport metalic
  • metale nobile/seminobile
  • acrilat/compozit (lucrari provizorii)

Proteza totala inlocuieste toti dintii naturali din maxilarul superior sau inferior. Aceste proteze se adapteaza perfect pe campul edentat. Te vor ajuta sa mananci confortabil si sa vorbesti clar si iti vor imbunatati increderea si stima de sine.

Proteza partiala inlocuieste dintii care lipsesc si poate fi uneori sustinuta de dintii ramasi. Daca sunt prezente edentatii (dinti lipsa), atunci ceilalti dinti pot migra avand tendinta de a ocupa acest spatiu, astfel puteti ajunge cu dinti strambi sau inclinati. Acest lucru ar putea afecta modul in care muscati si v-ar putea deteriora ceilalti dinti.

Pierderea unuia sau mai multor dinti atrage dupa sine tulburari importante la nivelul dintilor, oaselor maxilare, musculaturii si articulatiei temporo-mandibulare. Consecutiv edentatiei, dintii vecini si antagonisti sufera modificari de pozitie ce vor determina solicitari nefiziologice la nivelul aparatului dento-maxilar.