Pentru o sanatate orala buna este important sa ne periem dintii de cel putin doua ori pe zi, dimineata si seara. In acest fel vom evita depunerea de placa microbiana pe dinti si gingii. Aceasta contribuie la formarea tartrului, la dezvoltarea cariilor si la aparitia bolilor gingivale, care presupun inflamarea si infectarea gingiilor.  

Periajul dentar trebuie sa fie executat corect, ca sa nu extinda placa microbiana.

In cele urmeaza iti vom detalia procedura unui periaj adecvat.

Uda periuta si adauga un strat subtire de pasta pentru dinti, de dimensiunea unui bob de mazare. Iti recomandam sa folosesti o pasta pentru dinti care sa previna tartrul si aparitia cariilor.

Incepe periajul cu molarii superiori (,,maselele din spate’’), dintr-o parte a gurii si mergi in sensul acelor de ceasornic. Perie timp de 30 de secunde, cu miscari scurte si circulare. Apoi, intoarce capul periutei dinspre gingii spre exterioriul dintilor. Spala dintii si la exterior si la interior cu miscari de sus in jos. Continua sa perii in sensul acelor de ceasornic, terminand cu molarii inferiori. La final, perie limba si interiorul obrajilor.

Dupa ce ai terminat periajul dentar, astepta putin si apoi clateste cu apa din abundenta.

Incearca sa nu bei si sa nu mananci nimic timp de 30 de minute.

Shape, icon

Description automatically generated

Serviciile clinicii noastre sunt concentrate pe educarea copiilor si familiilor pentru a dezvolta obiceiuri sanatoase si pentru a preveni diferite afectiuni dentare. In general, recomandam pacientilor sa vina la control la fiecare 6 luni pentru verificari si curatari de rutina, cu exceptia cazului in care medicul dentist aplica un plan alternativ de tratament.

Pentru servicii stomatologice complete, va rugam sa va programati folosind formularul de contact sau numerele de telefon 021.255.1989 si 0726.772.671.

Echipa Fiziodent combina experienta stomatologiei internationale cu tehnologia de ultima generatie pentru a oferi pacientilor o gama larga de servicii pentru ingrijirea dentara: implantologie, protetica, profilaxie, endodontie, tratamentul cariilor dentare, estetica dentara, ortodontie si stomatologie pentru copii.