Soluții Moderne pentru o Dantură Strălucitoare

Protetica dentară reprezintă o ramură importantă a stomatologiei care se ocupă cu restaurarea și înlocuirea dinților lipsă pentru a reda pacienților un zâmbet sănătos și frumos.

Această disciplină este esențială pentru restabilirea funcției masticatorii, estetice și fonetice a pacientului, precum și pentru menținerea sănătății generale a cavității bucale. Protetica dentară poate fi aplicată într-o varietate de situații, inclusiv în cazul pierderii unuia sau mai multor dinți, fracturilor dentare, deteriorării dinților cauzate de carii sau traume, precum și în alte afecțiuni dentare și gingivale.

Alte motive pentru care se poate realiza o coroană:

  • Obturații coronare care prezintă colorații inestetice
  • În urma tratamentelor de canal, dintele devine friabil și casant, fiind nevoie să fie protejat de o coroană

Obiectivul este acela de a restabili funcția, estetica și confortul pacientului prin diferite metode și tehnologii cu ajutorul cărora reușim să aducem un nou zâmbet.

Această variantă de tratament poate oferi o satisfacție excepțională atât pentru pacient, cât și pentru stomatolog. Prin intermediul tratamentelor protetice, o dantură cu probleme, neatrăgătoare și nefuncțională, se poate transforma în una care poate fi sănătoasă, capabilă să reziste perioade lungi de timp și să îmbunătățească considerabil estetica. Tratamentul poate varia de la refacerea destul de simplă a unui singur dinte cu o coroană sau înlocuirea mai multor dinți lipsă cu o punte dentară fixă.

Tipuri de materiale folosite pentru realizarea coroanelor sau a punților:

  • metalo-ceramică
  • ceramică presată (E-max)
  • zirconiu

Proteza dentară

Protezele dentare sunt concepute pentru a înlocui dinții pierduți sau lipsă, astfel încât cei care le poartă să se poată bucura de o dietă sănătoasă și să zâmbească cu încredere. Protezele sunt realizate din:

  • ceramică integrală
  • ceramică pe suport de zirconiu
  • ceramică pe suport metalic
  • metale nobile/seminobile
  • acrilat/compozit (lucrări provizorii)

Proteza totală înlocuiește toți dinții naturali din maxilarul superior sau inferior. Aceste proteze se adaptează perfect pe câmpul edentat. Te vor ajuta să mănânci confortabil și să vorbești clar și îți vor îmbunătăți încrederea și stima de sine.

Proteza parțială înlocuiește dinții care lipsesc și poate fi uneori susținută de dinții rămași. Dacă sunt prezente edentații (dinți lipsă), atunci ceilalți dinți pot migra având tendința de a ocupa acest spațiu, astfel puteți ajunge cu dinți strâmbi sau înclinați. Acest lucru ar putea afecta modul în care mușcați și v-ar putea deteriora ceilalți dinți.

O proteză dentară este necesară atunci când există dinți lipsă sau deteriorați. Aceasta oferă suport și înlocuiește funcția pe care o aveau dinții naturali, permițând mestecarea eficientă, vorbirea fără dificultate și să ai un zâmbet estetic și sănătos. În lipsa unor dinți, proteza ajută la menținerea formei feței și a structurii maxilarelor. Pe lângă beneficiile funcționale, protezele dentare contribuie și la îmbunătățirea încrederii și stimei de sine, oferind un zâmbet mai complet și mai atrăgător.