Procedurile de estetica dentară au rolul de a înfrumuseța dantura și de a crea un zâmbet sănătos, strălucitor și cu un aspect cât mai natural.

Fațetele dentare

Fațetele sunt lucrări protetice ce acoperă doar fața exterioară, vizibilă a dintelui. Sunt confecționate din ceramică iar estetica lor este superioară. Alegând această soluție vei putea beneficia de un aspect îmbunătățit al dinților, ascunzând astfel defectele sau ciobiturile acestora.

Albirea dentară
Albirea dinților este de departe cea mai populară procedură dentară cosmetică. Procedurile de albire dentară se încadrează în aproape orice buget, iar rezultatele sunt rapide. Există diferite proceduri de albire a dinților: lustruirea și albirea. Lustruirea petelor cauzate de alimente și băuturi (fructe de pădure, cafea, vin, ceai etc.) albește dinții în faza lor albă natural. Albirea cosmetică se realizează din interiorul dintelui, cu ajutorul peroxidului. Albirea luminează interiorul (dentina) dintelui, făcând astfel întregul dinte natural mai alb.

Aproape toată lumea este candidată pentru albirea dinților. Cu toate acestea, unii dinți întunecați sunt mult mai rezistenți la procedurile de albire. Dinții care se decolorează cu nuanțe de gri închis sau roșiatic sunt cei mai rezistenți la albirea dinților; un exemplu de acest tip de nuanță întunecată apare la dinții afectați de tetraciclină.

Totuși, chiar și acești dinți întunecați se vor albi într-o oarecare măsură cu îngrijire de lungă durată. În funcție de rezultatele dorite, albirea poate fi o opțiune pentru dinții întunecați (gri / roșu). În caz contrar, fațetele din porțelan sunt o opțiune excelentă, permițându-vă să alegeți cât de alb va fi zâmbetul vostru.

Cel mai bun răspuns la această întrebare este: depinde. Unii oameni fumează. Unii oameni beau cafea, ceai sau vin roșu în fiecare zi. Unii oameni beau doar o băutură ocazională cu cafea. Aceste alimente, băuturi și obiceiuri îți vor păta dinții. O regulă bună este că ceea ce colorează o cămașă albă, îți va păta și dinții. Deci, dacă nu faceți niciodată lucruri care vă pătează dinții, rezultatele de albire vor dura mult timp. Dacă o faceți, rezultatele vor dispărea mai repede în timp. Partea bună este că, după o procedură de albire a dinților, interiorul dinților nu va mai reveni niciodată la umbra întunecată de la început.

Vă puteți aștepta de la 3 până la 5 nuanțe mai albi. Dacă dinții dvs. sunt deja foarte albi, putem obține doar câteva nuanțe mai deschise, deoarece există o limită la cât de mult se albesc dinții naturali. Până când atingeți această limită, cu cât vă albiți mai mult, cu atât dinții dvs. vor fi mai albi. Pentru persoanele care își doresc dinți mai albi decât le va permite natura sau persoanele care doresc imediat rezultatele maxime, fațetele din porțelan sunt o opțiune excelentă de tratament. Fațetele nu se limitează la limitele naturii și vă oferă libertatea de a alege nuanța dorită pentru un zâmbet fermecător.