Ce este un ortodont?

Un ortodont este un medic stomatolog cu 2-3 ani de pregătire specializată dincolo de școala stomatologică și este specialist în ‘îndreptarea’ dinților. Specialistul în ortodonție este preocupat de diagnostic și de îndrumarea tratamentului corectiv pentru malocluzii (mușcătura greșită).

Ortodonții sunt special instruiți în tratamentul corectiv al alinierii eronate a dinților și maxilarelor pentru a promova sănătatea orală pe termen lung. Ortodonții trebuie să studieze un program acreditat de rezidență ortodontică, ca parte a educației lor extinse. Aceștia își limitează practica la tratament ortodontic doar dacă nu au pregătire într-o altă specialitate stomatologică.

Ortodonție pentru copii

Tratamentele ortodontice pentru copii/adolescenți sunt de obicei începute între 12 și 16 ani. În acel moment, toți dinții permanenți sunt prezenți, au apărut toate lacunele sau problemele de aliniere a mușcăturilor și sunt mai ușor detectabile.

Este important să programați o întâlnire pentru copilul tău pentru a determina dacă are nevoie sau nu de tratament ortodontic, însă există anumite semne evidente care indică necesitatea acestuia. Dacă adolescentul tău are dinți proeminenți sau are dificultăți de a mușca și de a mesteca, este posibil să aibă nevoie de aparat dentar sau de un fel de tratament ortodontic. Un alt semn este dacă adolescentul are dificultăți în folosirea aței dentare sau a periajului. Aceasta ar putea fi o indicație a aglomerării care trebuie corectată.

Dacă crezi că adolescentul tău are nevoie de tratament ortodontic, contactează-ne pentru a stabili o programare. Avem o vastă experiență în serviciul ortodontic al adolescenților și copiilor. Răspundem nevoilor adolescenților și ne asigurăm că au un zâmbet încrezător și frumos.

Ortodonție pentru adulți

Adulții se întreabă adesea dacă pot fi candidați la ortodonție, iar răspunsul este un da definitiv. Nu este niciodată prea târziu pentru a aborda dinții neglijați care au nevoie de tratament ortodontic.

Dinții strâmbi și nealiniați sunt mai greu de îngrijit și de menținut curați. Cu dinții drepți, rezultatele includ dinți mai sănătoși, cu șanse reduse de pierdere a gingiilor și descompunere. De asemenea, atunci când maxilarul este aliniat greșit, dinții nu se aliniază corect și poate duce la o uzură avansată a suprafețelor dinților, ceea ce duce la o eventuală necesitate a protezei. Dinții drepți reduc sau elimină multe riscuri suplimentare de sănătate orală.

O modalitate în care ortodonția adulților este diferită de ortodontica copiilor este că, spre deosebire de copii, oasele adulților nu sunt într-o stare de schimbare. Din cauza acestei diferențe, există o ușoară creștere a timpului de tratament pentru ca oasele să se schimbe.
Pentru a contracara timpul crescut de tratament, există numeroase progrese în aparate dentare care duc la reducerea timpului de tratament și sunt încă plăcute din punct de vedere estetic.

Dacă locuiești în sau în jurul Bucureștiului, sună pentru a programa o întâlnire cu noi astăzi, pentru a afla mai multe despre ortodonție pentru adulți și dacă îți poate îmbunătăți sănătatea orală.